Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση. Θεωρείται από τα πιο κοσμοπολίτικα καλοκαιρινά θέρετρα .

Οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ Corfu), από τις δύο κορυφές των δύο φρουρίων της που φαίνονται, καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί. Το ψηλότερο βουνό του νησιού είναι ο Παντοκράτορας ( 914 μ.)

Η Πόλη Της Κέρκυρας

Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας. Πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Σπυρίδων, το άφθορο σκήνωμα του οποίου φιλοξενείται στον ομώνυμο ναό. Κάθε χρόνο τον επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πλήθος ξένων.

 

Όλη η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι ένα αληθινό μνημείο, έχει άλλωστε κηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ίσως το πιο φημισμένο της αξιοθέατο είναι το νησάκι μπροστά στο Κανόνι, που συνδέεται με αυτό μέσω μιας μικρής λωρίδας στεριάς, πάνω στο οποίο βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι.

Η πόλη διαθέτει όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες, τράπεζες, αστυνομία, στρατολογία, δημοτικές υπηρεσίες, σταθμούς τηλεοράσεως και ραδιοφώνων, διεθνές λιμάνι κι αεροδρόμιο προσιτό σε κάθε είδους αεροσκάφους. Είναι έδρα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, της Νομαρχίας Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι πραγματικά μοναδικό! Εκτός από τους μπότηδες, τα πήλινα αγγεία που πέφτουν από τα παράθυρα των σπιτιών στα καντούνια μετά την πρώτη Ανάσταση, οι φιλότεχνοι θα απολαύσουν συναυλίες φιλαρμονικών με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και την κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων υπό τους ήχους των φιλαρμονικών και τις μελωδικές φωνές των Κερκυραίων χορωδών.

 

Γεύσεις

Δοκιμάστε τα παραδοσιακά πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας όπως η «παστιτσάδα», το «σοφρίτο», το «μπιάνκο» και το «μπουρδέτο». Τις κερκυραϊκές γεύσεις θα τις συνοδεύσετε φυσικά με το ντόπιο κρασί. Θα πείτε ακόμη τη χωνευτική τζιτζιμπίρα, αναψυκτικό που έφεραν οι Άγγλοι στο νησί, με χυμό λεμονιού και τζίντζερ και το ξεχωριστό λικέρ από κουμκουάτ.

Τα Αξιοθέατά Της

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής ανήκει το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι), με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και τα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει, ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο συναντώνται στον Άη Γόρδη, τη Γλυφάδα, τη λίμνη Κορισσίων, τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων, το Μαραθιά, την Κασσιώπη, το Σιδάρι, τη Ρόδα,την Αχαράβη, τον Αλμυρό, τη Δασιά και σε άλλες περιοχές. Αλλά και πολλά χωριά του νησιού ασκούν μια γοητεία πνιγμένα μέσα στο πράσινο.

Special Offer for Summer 2024! Send us your booking request and get your Best Price…
This is default text for notification bar